Over mij

Kitty van Houten

Mijn naam is Kitty van Houten, ik ben moeder van twee volwassen kinderen.
In 1995 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden als psycholoog met als specialisatie de ontwikkeling van kinderen. In 2009 heb ik het diploma Integratieve Kindertherapie behaald aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Daarnaast ben ik in het bezit van de basisaantekening psychodiagnostiek.

In de loop der jaren heb ik bijscholing gevolgd op o.a. op het gebied van Lichaamswerk en Systemisch werk.

profielfoto 2024

Mijn visie

Het Chinese teken voor mens bestaat uit twee mensen die elkaar steunen. De filosofie daarachter is dat wij mensen niet alleen staan en dat we er zijn om elkaar te steunen.

Ik weet uit ervaring dat die steun belangrijk is om je verder te ontwikkelen.
Door mijn cliënten de ruimte te geven zichzelf te zijn en hen te ‘zien’ kan ik op hen afstemmen en hen ondersteunen in hun groeiproces. Door hun ontwikkelingsproces te volgen leer ik van hen.
Mijn doel in mijn werk is om kinderen blijer en krachtiger in het leven te laten staan.

Ik ben geboren in Nederland (1969) en opgegroeid in Brazilië, Spanje en Taiwan. Ik heb een brede kijk op mensen en hun manier van leven en kan goed relativeren. Therapie is bij mij ook mogelijk in het Spaans en Engels.

 

In het verleden heb ik gewerkt met kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. 

De praktijk is in Haarlem, waar ik met kinderen werk in de leeftijd vanaf 4 jaar met een diversiteit aan problemen en klachten.
Voorbeelden van die klachten zijn: angsten, agressief gedrag, slaapproblemen, sociale onhandigheid en klachten als gevolg van hooggevoeligheid en problemen bij hoogbegaafdheid.