info@kittyvanhouten.com

Drs. Kitty van Houten     |      Intergratieve kindertherapie     |    06-18902637     |     info@kittyvanhouten.com

Lichaamsgericht werken

Als integratief kindertherapeuten werken we vanuit de wijsheid van het kind. Een grote, nog wat onderbelichte, bron van wijsheid is het lichaam zelf. In deze training leer je hoe je als (integratief) kindertherapeut het lichaam nog meer in kan zetten als bron van kennis en genezing.
kittyplaatje4

Training Lichaamsgericht werken in de kindertherapiepraktijk:

Als integratief kindertherapeuten werken we vanuit de wijsheid van het kind. Een grote, nog wat onderbelichte, bron van wijsheid is het lichaam zelf. In deze training leer je hoe je als (integratief) kindertherapeut het lichaam nog meer in kan zetten als bron van kennis en genezing. Niet alleen is het lichaam de meest betrouwbare raadgever, het huisvest ook opgeslagen energieën, zoals bij trauma, die we soms beter kwijt dan rijk zijn. Hoe werkt dat in het lijf en in de hersenen? Hoe voelt dat? Hoe zet je die kennis en ervaring effectief in in de praktijk? Dat behandelen we in deze training.

 

De training is voor kindertherapeuten, groepsgrootte is maximaal 10 en wordt gegeven door Kitty van Houten en Femke Soethoudt.

 

Thema’s die aan de orde komen zijn o.a. voelen, grenzen, delen-werk ,traumawerk, ontladen, ontspannen, bewegen. Methodes en technieken die we gebruiken zijn o.a. van emotioneel lichaamswerk, somatic experiencing, kinderyoga en systemisch werk. Vormen: voelen, visualisatie, aanraken, dans, muziek, spel, tekenen, stem. In de training werken we uiteraard ervaringsgericht, maar we brengen ook de achterliggende theorie, doel van de oefeningen en maken de koppeling naar de kindertherapiepraktijk. Er is ook ruimte voor onderlinge uitwisseling. Naast aandacht voor de wijsheid van het lichaam van het kind besteden we ook aandacht aan de rol en begeleiding van ouders.

Locatie: Studio 5, Hagestraat 5 in Haarlem

Investering:

€700

Data

24 maart, 7 en 14 april, 26 mei en 9 juni 2023 (11:15-15:30 uur)

Trainer(s):